fbpx

Hej!

Jag heter Petra, är 42 år och arbetar som Barnsjuksköterska på Akademiska Barnsjukhuset. 

Vi skall nu ta oss tillbaka till 17 augusti 2017, mitt första pass med Bootcamps. Jag blev peppad på jobbet av tränare Simons pappa Anders som spred denna nyhet om Bootcamps.  

Han förklarade att; ”Det är en varierad/allsidig och rolig träningsform i grupp. Man blandar box-exercise, kettlebell, övningar med kroppen som vikt mm. Det anpassas efter individens egna förmåga.”

Vi blev ett gäng härliga kollegor som dök upp kl 19:30 på KAP vid studenternas. Denna dag blev startskottet till mitt nya liv!

Jag kommer nog aldrig att glömma den träningsvärk som uppstod efter det första passet. Jag minns att det var ett allsidigt pass med lite mera fokus på ben. För att sitta ner och gå, kunde jag typ inte under den kommande veckan 😉 

Vad gjorde jag innan den 17 augusti 2017? Inte mycket eller i alla fall inget regelbundet. Det kunde bli ett pass lite då och då på Friskis och Svettis men inget som drev mig till att hålla i träningen vecka efter vecka. Oftast blev det längre uppehåll under vissa perioder. 

Efter första passet den här augustikvällen kände jag direkt att den här träningsformen verkligen är något annorlunda som jag bara ville ha mera av. Simon och Leo som drog passet var så otroligt proffsiga på det dom gjorde. I efterhand så kan man inte tro att dom var nya på detta, att dom precis landat i Sverige efter 1 års utbildning i Australien till Exiercise Specialist. Det kändes bara som att dom inte gjort något annat än dragit bootcamps.

Jag började träna ett pass i veckan med Akademiska gruppen. Gemenskapen gjorde också att det var så otroligt trevligt på passen. Dagarna på jobbet fylldes av snack kring hur roligt det är på passet, vilken träningsvärk man hade och planering kring när nästa pass skulle bli av.

Det tog inte många veckor innan jag växlade upp och började träna 2-3 gånger/vecka. Veckor och månader gick och jag tyckte bara att det blev roligare ju längre tiden löpte. 

Nästan på 1 årsdagen med Bootcamps så startade jag mitt första PT pass med Simon. Jag hade aldrig från start sett mig själv ha en egen PT, det kändes stort och jag kan idag känna mig stolt över att jag tog den chansen.  Det har gjort mig starkare, smidigare, mera uthållig, lättare och många centimeter mindre. Simon är grym som PT, han peppar och motiverar han vet att det finns lite till att hämta och han stöttar när det är tufft. Det finns ingen chans till att maska sig igenom en övning. Det är anledningen till att jag nådde mina fina resultat, tack Simon.

PT passen fortsatte och byttes ut mot Small PT-group varvat med PT-duo. Att träna tillsammans med bara några kompisar är även det mycket effektivt och roligt och lite billigare.

I sommar har jag även dragit med mig min familj, mannen och två barn på 12 och 10 år. Vi har tillsammans tränat 12 pass med Simon som PT. Kul även att göra något ihop med familjen, vi har ju alla mycket hela tiden och man försöker pussla ihop vardagen.

Jag ser en stor fördel i att träna i en mindre grupp (PT-duo eller Small PT-group) parallellt med vanliga Bootcamps pass. Man får då lite mera riktad vägledning i olika moment och man kan planera och sätta upp mål med sin träning.

Idag blir det totalt ca 5 pass per vecka. Det är inget jag kunde drömma om när jag startade min resa för 2 år sedan. Jag har aldrig i mitt 42 åriga liv tränat så mycket som jag gör nu och jag har heller aldrig mått så bra i kroppen som jag gör nu. Förut hade jag jämt ont mellan skulderbladen detta är nu helt borta.

När du tränar mycket kan det även dyka upp en liten skada eller känning någonstans och då är det aldrig något problem. Man får alltid en alternativ övning eller tips på rehab övningar etc. Tränarna på Bootcamps är så proffsiga på att vägleda på bästa sätt.

Dessa 2 år har bjudit på svett, grym träningsvärk, gemenskap, blod, stora blåmärken, brännsår, skratt och tårar. Så jävla roligt har det varit. Mera av allt detta ska det bli, mig blir ni inte av med 😉

Till er alla tränare på Bootcamps ni är grymma utan er hade mitt liv inte varit lika friskt.

Känner du dig sugen på att testa, ta steget du kommer inte att bli besviken, du kan och du vågar! Lycka till!

Kram Petra

17 augusti 2019 GirlPower