fbpx

 

Har du ont i huvudet ofta? Prova detta!

Sedan mobiler och datorer har blivit en stor del av våra liv sitter vi också mer än någonsin. Detta skapar generellt en sämre hållning bland människor i vårt samhälle. Det är också en av orsakerna till att just du kan leva med en huvudvärk som är svår att bli av med.

Gamnacke och framåt roterade axlar är vanliga fenomen bland oss som jobbar mycket framför datorn. Nedan kommer vi kolla lite närmre på gamnacken och vad du kan göra för att förbättra/få bort denna.

Bekymrad man framför dator

Gamnacke skapas oftast på grund av dåliga vanor. När vi sitter så mycket framför datorn som vi gör, blir vissa nackmuskler (Sternocleidomastoid och Scalenes – för er som vill kolla närmre) tighta/korta.

Tips för att förbättra/korrigera detta:

  1. Massera sidan på nacken när du står i en varm dusch (för att veta mer exakt var du ska massera – kolla på Google var de nämnda musklerna ovan sitter och massera dom)
  2. Aktivt tänk på att dra tillbaka huvudet när du sitter framför datorn.
  3. Övningen: ligg på rygg (helst på golvet) och pressa huvudet ner i golvet samtidigt som du försöker göra så många dubbelhakor som möjligt. Håll övningen statiskt i ett par sekunder och upprepa 10 gånger. Gör detta en gång per dag.

Gör du dessa tips kan du få bort din gamnacke och därmed ta bort din återkommande huvudvärk.