fbpx

NORLANDIA X BOOTCAMPS

Jag och min kollega Malin driver tre förskolor i Uppsala. Vi brinner för träning båda två och brukar ofta utmana våra medarbetare i fysiska aktiviteter när vi har teambuilding. Jag har tränat för Simon i Bootcampsgymmet sedan före sommaren och ville såklart att mina medarbetare skulle få testa på när höstens utvecklingsdag närmade sig. Ju mer vi pratade om Bootcamps desto fler idéer väcktes. Norlandia Förskolor jobbar hälsofrämjande och det tycker vi inte bara ska gälla barnen utan självklart även våra medarbetare – barnens största förebilder under dagarna på förskolan. Medarbetarna är våra viktigaste kuggar i maskineriet och de behöver vara starka och friska för att orka.

Det var en hel del hemlighetsmakeri kring vad vi skulle göra den där fredagen i september – det enda vi berättade för medarbetarna var att de behövde byta om till träningskläder och att vi skulle ha roligt! Det var många som var nervösa inför den eftermiddagen men vi hade så roligt! Simon och Leo förberedde och genomförde ett pass som alla kunde vara med på och vi skrattade så mycket tillsammans den där soliga men väldigt blåsiga eftermiddagen i Källparken.

Vi pratade med Simon och Leo kring att fortsätta vårat samarbete efter vår utvecklingsdag, vi ville erbjuda mer träning! Vi ville skapa förutsättningar för träning på arbetstid, därför kortade vi arbetstiden varje vecka för att en gång i månaden kunna lägga en timme inarbetad tid på träning. Betald träning, på betalt arbetstid, hur bra? Killarna var såklart på och vi bestämde att vi i anslutning till våra APT varje månad skulle köra ett pass m Bootcamps.

Att kunna erbjuda träning under betald arbetstid känns som en stor förmån, något våra medarbetare verkligen uppskattar. De skrattar sig igenom passen och träningsvärken dagarna efter – precis den effekten man vill ha av träning. Vi kommer att fortsätta träna med Leo och Simon under resten av läsåret och har faktiskt redan idéer på nya former av samarbeten.

Några av mina medarbetare säger såhär om att träna med Simon och Leo:

”Träningsvärken ligger och lurar lite, var ett grymt pass igår! Tack som tusan för träningsmöjligheterna!”

“Så tacksam för att du/ni ordnat detta för oss!”

“Belöningen kom redan igår kväll smygandes och nu på morgonen är man stel som ett kassaskåp, men då vet man att man gjort något bra! Ha en toppendag och tack för igår!”

“Det känns i låren, så värt det! Ser fram emot nästa gång!”

Jag kan verkligen rekommendera att anlita Bootcamps för er företagsträning eller teambuilding, ni kommer inte bli missnöjda.

Tack Simon och Leo för att ni gör träningen rolig och inte bara bygger starkare kroppar utan även tajtare arbetslag!

/ Mikaela Sveijer, förskolechef Norlandia Förskolor